Veiligheidsglas

Wanneer er standaard glas gebruikt wordt in dubbele beglazing, vormen er zich scherven wanneer het breekt. Als het dubbel glas bestaat uit veiligheidsglas, is dit niet het geval. Dit heeft twee voordelen: 1) het beperkt de kans op lichamelijk letsel, en 2) het veiligheidsglas is inbraakwerend.

We kunnen een onderscheid maken tussen verschillende soorten veiligheidsglas:

  • Gelaagd glas
    Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit 2 of meer lagen glas, met ertussen enkele lagen veilgheidsfolie. Deze folie is volledig doorzichtig (tenzij anders gewenst). Dit type glas wordt gebruikt als kogelvrij glas, en inbraakvertragend glas en inbraakwerend glas.
  • Gehard glas
    Dit type glas is tot 5 maal sterker dan gewoon glas. De hardheid in deze beglazing wordt verkregen door het snel verhitten en afkoelen van het glas. Naast deze hardheid is een bijkomend voordeel dat dit glas niet uiteenvalt in scherven, maar in kleine, onschuldige stukjes glas.

Glazenmaker inhuren?

U wilt een glazenmaker inhuren die bijvoorbeeld HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!