Prijs van dubbel glas

Allereerst is er het type van dubbel glas. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, elk met hun verschillende specificaties, en dit heeft ook zijn gevolgen voor de prijs van het glas. Zo zal bijvoorbeeld HR glas duurder zijn dan gewoon dubbel glas, aangezien dit ook veel beter isoleert.

Dubbel glas is praktisch altijd duurder dan gewoon enkel glas, maar dat verschil wordt op korte termijn teruggewonnen vanwege de veel betere isolatie (om niet te zeggen het totaal gebrek aan isolatie bij enkel glas).

Glassoort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5.5 €40 euro
Dubbel glas 2.8 – 3.2 €65 euro
Voorzetraam excl. coating 2.9 €100 euro
Voorzetraam incl. coating 2.5 €115 euro
HR glas 2.0 €70 euro
HR+ glas +/- 1.8 €75 euro
HR++ glas +/- 1.5 €80 euro
HR+++ glas +/- 1.1 €120 euro

Bron: www.hrglas-info.be/prijzen

Is dubbel glas duurder?

Is dubbel glas nu zoveel duurder? Dat hangt er grotendeels van af hoe u het bekijkt.

De initiële investering voor dubbel glas ligt inderdaad ietsje hoger dan het gebruik van enkel glas. Deze investering is echter in een mum van tijd terugverdient. De prijs van dubbel glas wordt ook nog getemperd door een extra voordeel: Bij het gebruik van dubbel glas hebt u recht op een subsidie voor dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat de investering voor dubbel glas nog lager ligt, en de terugverdientijd nog korter is. Als u dus al deze voordelen meerekent, is de prijs van dubbel glas niet zodanig hoog.

Glazenmaker inhuren?

U wilt een glazenmaker inhuren die bijvoorbeeld HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!