HR glas

HR glas, of hoogrendementsglas, isoleert nog beter dan gewoon dubbel glas. Het HR glas bestaat ook uit dubbele beglazing, maar waar de spouw bij gewoon dubbel glas gevuld is met lucht, is die van HR glas gevuld met een speciaal edelgas, argongas. Ook is er een erg dunne coating aangebracht, waardoor er nog meer warmteisolatie ontstaat. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewone dubbele beglazing (en vijf keer meer dan enkel glas!), dus is het opwaarderen van uw dubbel glas erg goed voor het verlagen van uw energiefactuur.

Sinds een aantal jaren wordt HR glas onderverdeeld in verschillende categorieƫn, om de isolatiewaarde van de dubbele beglazing aan te duiden.

  • HR Glas: De minste isolatiewaarde van de categoriĆ«en. Isoleert echter nog altijd veel beter dan gewoon dubbel glas.
  • HR+ Glas: Isoleert significant beter dan gewoon HR glas
  • HR++ glas: Dit is het best isolerend glas. – KW 1.1 KW 1.3

Zoals met alle isolatie geldt dat de raamkozijnen ook erg isolerend moeten zijn, anders heeft de meerwaarde van de isolatie van het hoogrendementsglas weinig effect.

Glazenmaker inhuren?

U wilt een glazenmaker inhuren die bijvoorbeeld HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!