Geluidsisolatie

Dubbel glas houdt veel geluid tegen. Dit kan bovendien nog versterkt worden door het dubbel glas verschillende diktes te geven. Iedere glasplaat van het dubbel glas heeft namelijk een verschillende resonantie waar bij het meetrilt met het geluid. Wanneer er glasplaten van dezelfde dikte zouden hebben, zou de resonantie hetzelfde zijn en zou er te veel geluid door het dubbel glas kunnen dringen.

Doordat dubbel glas beter isoleert tegen bepaalde frequenties dan tegen andere, is de decibelvermindering nooit absoluut. Het is handig om te weten tegen welk type geluid u specifiek wilt isoleren, hoge tonen of lage tonen zodat het dubbel glas op maat gemaakt kan worden.

Net zoals bij warmte isolatie is het belangrijk dat het goede kozijn gekozen wordt. Al isoleert de dubbele beglazing nog zo goed, als uw raamkozijn niet isoleert heeft dubbele beglazing weinig effect. Isolatie is maar zo goed als de zwakste plek van de kamer.

Hout is van nature uit een goede isolator. We geven u graag antwoord op uw vragen over de geluidsisolatie van dubbel glas.