Geluidsisolatie

Dubbel glas houdt veel geluid tegen. Dit kan bovendien nog versterkt worden door het dubbel glas verschillende diktes te geven. Iedere glasplaat van het dubbel glas heeft namelijk een verschillende resonantie waar bij het meetrilt met het geluid. Wanneer er glasplaten van dezelfde dikte zouden hebben, zou de resonantie hetzelfde zijn en zou er te veel geluid door het dubbel glas kunnen dringen.

Doordat dubbel glas beter isoleert tegen bepaalde frequenties dan tegen andere, is de decibelvermindering nooit absoluut. Het is handig om te weten tegen welk type geluid u specifiek wilt isoleren, hoge tonen of lage tonen zodat het dubbel glas op maat gemaakt kan worden.

Net zoals bij warmte isolatie is het belangrijk dat het goede kozijn gekozen wordt. Al isoleert de dubbele beglazing nog zo goed, als uw raamkozijn niet isoleert heeft dubbele beglazing weinig effect. Isolatie is maar zo goed als de zwakste plek van de kamer.

Hout is van nature uit een goede isolator. We geven u graag antwoord op uw vragen over de geluidsisolatie van dubbel glas.

Glazenmaker inhuren?

U wilt een glazenmaker inhuren die bijvoorbeeld HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!