Dubbel glas plaatsen

U bent van plan dubbel glas te laten plaatsen? Of u overweegt enkel de mogelijkheid, en wil duidelijkheid over de voordelen en nadelen ervan, alsook welke keuzes gemaakt moeten worden? Wij trachten u wat informatie te verschaffen in verband met het plaatsen van dubbel glas.

Informatie voor het plaatsen van dubbel glas

Dubbele beglazing is in principe een term die verschillende types beglazing dekt. Als u dubbel glas wenst te laten plaatsen, dient er eerst een keuze gemaakt te worden over welk type dubbel glas er gewenst is.

Men kan opteren om gewoon dubbel glas te plaatsen. Dit is in principe niets meer dan twee glasplaten met een spouw ertussen. Dit type beglazing isoleert veel beter dan enkel glas, zowel op thermisch als op akoestisch vlak.

Daarnaast kan men opteren om een nog beter isolerende beglazing te laten plaatsen. Hier gaat het dan om HR glas, of hoogrendements glas. Dit glas bestaat ook uit twee glasplaten met een spouw ertussen, maar hier zijn er enkele wezenlijke verschillen met het standaard dubbel glas.

Bij het plaatsen van HR glas, geniet men van verbeterde isolatie vanwege twee redenen: Allereerst is de spouw gevuld met een type van edelgas, dat de warmte en het geluid nog beter tegenhoud. Ten tweede is de buitenkant van de glasplaat hier afgewerkt met een laagje weerkaatstende folie. Dit is praktisch niet zichtbaar, maar zorgt op die manier ook nog voor een betere thermische isolatie.

Glazenmaker inhuren?

U wilt een glazenmaker inhuren die bijvoorbeeld HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!